Saturday, October 12, 2013

Штрумфови 2, синхронизација на Македонски јазик, бесценето

Ако немате идеја што да правите утре во првата половина од денот, однесете го синот/ќерката/внукот/внуката во кино.
Гледајте го Штрумфови 2. Одлична детска приказна, феноменална реализација, македонска синхронизација - бесценето.
Во оваа прилика би сакал да ги пофалам иницијаторите, инвеститорите и реализаторите на синхронизацијата на Македонски јазик. Одлично реализирано! Незнам колкав финансиски ефект ќе постигнат со овој анимиран филм и неговата синхронизација на Македонски, но би сакал да ги уверам дека дел од граѓаните навистина го почитуваат и ценат тоа што го направиле и очекувањата се да има содржини за деца на Македонски јазик и во кината повеќе и континуирано.
Се надевам и дека сите мои истомисленици ќе ја потврдат поддршка со посета на овој цртан филм во кината со нивните блиски за да го затвориме кругот.

Актерската екипа за гласовите на Македонски е следнава: Никола Ристановски, Зорица Панчиќ, Сашко Коцев, Дејан Лилиќ, Гораст Цветковски, Нино Леви, Ѓокица Лукаревски, Гоце Тодоровски, Томе Витанов, Петар Арсовски, Јана Руси, Борче Начев, Александар Алексовски, Розета Арсова, Трајче Ѓеоргиев
Одлични актери!

Трејлер од цртанот со синхронизацијата на Македонски може да го видите овде.

Цртаниот го има на репертоарот во кино Милениум, Cineplexx.